Opiskelijatöihin.fi

Onnistumisia

Liiketalouden perustutkinnon opiskelijat menestyksekkäästi työelämässä

Kirjoitettu: 8.8.2017 15:03


Merkonomiopiskelijoiden Hanna Heinin ja Olga Harisen työllisyystilanne näyttää hyvältä. Molemmat aikuisopiskelijat ovat löytäneet hyvän työssäoppimispaikan ja työsuunnitelmiakin on jo tiedossa. – Olen ollut työssäoppimassa Kuopion Kampaamotarvikkeessa. Jokainen työpäivä on ollut erilainen. Olen saanut tehdä todella mukavien työkavereiden kanssa töitä monipuolisesti aina toimistotöistä asiakaspalveluun. Olen saanut myös työsopimuksen myymälään, kertoo Hanna Hein.

Liiketalouden perustutkintoa opiskeleva Olga Harinen on työssäoppimassa Pitkälahden S-Marketissa. – Olen työskennellyt sekä kassapalveluissa että myymälän puolella.  Olen antanut työssäoppimassa ollessani näytön mm. visuaalisesta myyntityöstä, jossa toteutin myymälään myyntipöydän. Sekä näytöt että työssäoppiminen ovat sujuneet hyvin, Harinen toteaa.

 

Näyttötutkinnot toimiva tapa osoittaa osaaminen aidoissa työtehtävissä

Molemmat naiset kertovat aikuisopiskelun olevan hyvinkin erilaista verrattuna nuorena tehtyyn opiskeluun. Hein valmistuu jo kesäkuussa ja Harinenkin heti perään syksyllä. – Itselleni myös ilta-aikaan pääasiallisesti painottuneet teoriatunnit ovat sopineet hyvin, sillä ehdin olla alkupäivän töissä ja sen jälkeen menen vielä iltatunneille koulunpenkille, Harinen kertoo. – Motivaatio on korkealla. Aikuisena asioita katsoo hieman eri tavalla kuin nuorena. Elämänkokemus auttaa opinnoissa ja opiskeleminen aikuisena on mielestäni helpompaa kuin nuorempana, Hein sanoo. – Näyttötutkintojen tekeminen on mielestäni oikein hyvä ja toimiva järjestelmä, sillä silloin osaaminen hankitaan ja näytetään aidoissa työympäristöissä, Harinen jatkaa.

 

Asiakaspalvelutyö antoisaa ja monipuolista

Asiakaspalvelutyö kiinnostaa molempia naisia. – Kuopion Kampaamotarvikkeessa olen toteuttanut tarjouspöytiä, palvellut ja neuvonut asiakkaita. Ihmisten kanssa tehtävä työ tuntuu hyvältä, Hein kertoo. – Pidän ihmisläheisestä asiakaspalvelutyöstä täällä S-Marketissa. Työpäivän mittaan saa myös hyvän annoksen liikuntaa. On mukava palvella erilaisia asiakkaita ja kaupan alalla pääsee tekemään yllättävän monipuolisia töitä. Koen olevani helposti lähestyttävä ja hyvä asiakaspalvelija, Harinen sanoo ja on valmis suosittelemaa alaa kaikille liiketaloudesta kiinnostuneille.