Opiskelijatöihin.fi

Onnistumisia

Arctionille harjoittelija vähäriskisin vaihtoehto

Kirjoitettu: 13.12.2017 14:38


Työharjoittelu kuuluu kaikkiin ammattikorkeakoulututkintoihin. Harjoittelu on työelämässä tapahtuvaa opiskelua, jolloin opiskelijan on mahdollista soveltaa opittua käytäntöön ja kehittyä ammatillisesti. Koska harjoittelu on osa opintoja, se on suunniteltua ja ohjattua.

Arction Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tuomainen sanoo, että heidän yritykseensä on tullut osaavaa ohjelmistokehitys- ja markkinointihenkilöstöä. Osana harjoittelua työntekijä kasvaa yritykseen ja projekteihin.

– Harjoittelija on Arctionille suhteellisen riskitön vaihtoehto. Vaativathan harjoittelijat monesti perehdytystä hieman enemmän kuin kokeneet työntekijät, mutta alempi palkkataso kompensoi asiaa.

– Valmistuttuaan, tai jopa ennen sitä, harjoittelija on Arctionin tarpeisiin kyvykkäämpi kuin monet vapailla työmarkkinoilla olevat työntekijät.

Esimerkiksi Nikolai Arsenov on valmistunut Savoniasta informaatioteknologian insinööriksi. Koulutuksen aikana hän etsi uramahdollisuuksia. Tällainen tilaisuus hänelle tarjottiin Arction Oy:stä.

– Harjoittelun myötä pystyin kartuttamaan tietojani ja taitojani etenkin ohjelmistokehityksessä ja grafiikan ohjelmoinnissa.

Arsenovin yhteistyö Arctionin kanssa jatkui harjoittelun loputtua. Myöhemmin hän teki opinnäytetyön yritykselle tehokkaista tietokonegrafiikka- ja laskentateknologioista.

– Valmistumisen jälkeen jatkoin yhteistyötä ja parhaillaan olen Arctionissa tiedon visualisoinnin ja tietokonegrafiikan ammattilaisena.

Arctionilla tehdään maailman mittakaavassa huippuluokan datan visualisointiratkaisuja: vientiä on yli 95 prosenttia. Yritys järjestää harjoittelijoille joustavan työajan, jolloin koulu ja osa-aika-aikatyö sovitetaan mukavasti yhteen. Savonian seitsemästä harjoittelijasta onkin työllistynyt kokoaikaiseksi neljä henkilöä.

– Yhteistyö Savonian kanssa on ollut sujuvaa, ja toivoisimmekin opiskelijoiden hakevan meille harjoitteluun. Tällä hetkellä etsimme ennen kaikkea softakehitys- ja IT-infra – osaajia, päättää yrittäjä Pasi Tuomainen.

Kirjoittaja: Jouni Vornanen
Kuva: Sonja Kärkkäinen
Kuvateksti: Nikolai Arsenov oli ensin harjoittelija ja nyt vakituinen työntekijä.