Opiskelijatöihin.fi

Onnistumisia

Harjoittelija kylmään altaaseen

Kirjoitettu: 24.4.2018 09:13


Työharjoittelu kuuluu kaikkiin ammattikorkeakoulututkintoihin. Harjoittelu on työelämässä tapahtuvaa opiskelua, jolloin opiskelijan on mahdollista soveltaa opittua käytäntöön ja kehittyä ammatillisesti. Koska harjoittelu on osa opintoja, se on suunniteltua ja ohjattua.

RPS Brewing Oy:n toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen kuvailee heidän harjoittelijaansa. Markus Rantsi tiputettiin heti kylmän altaan päähän ja katsottiin osaako hän uida. Melkein pintasukeltajahan sieltä paljastui, ja yrityksen oli helppo lähteä rakentamaan työnkuvaa hänelle.

– Meidän kaltaisessa pienessä yrityksessä kaikki joutuvat tekemään vähän kaikkea, joten kaikkein tärkeintä on asenne. Markuksella sitä piisasi ja hän on ollutkin tärkeä osa toimintaamme reilut puoli vuotta.

RPS Brewingin tapauksessa yritys halusi reipasta, hauskaa, eteenpäin menevää ja oluesta kiinnostunutta henkilöä viestimään tätä ilosanomaa. Markuksessa on kaikki nämä ominaisuudet. Henkilön on sovittava vielä yrityskulttuurin: tämäkin on toteutunut hienosti.

Markus Rantsille harjoittelu oli vapaaehtoinen, jonka hän suoritti restonomiksi valmistumisen kynnyksellä. Vaikka harjoittelu oli lyhyt, hän ehti siitä huolimatta perehtyä panimon päivittäisiin työtehtäviin kattavasti.

– Molemmat osapuolet olivat harjoittelun päätyttyä tyytyväisiä, joten päätimme vakinaistaa työsopimuksen. Nyt vastaan Kuopion alueen menekinedistämisestä ja jakelusta sekä sauna- ja vierailijapuolesta.

Rantsin mielestä harjoittelun suurimpina antina oli se, että hän sai mahdollisuuden näyttää taidot panimolla sen pidempää sitoutumista suuntaan tai toiseen. Hänen käsityksen mukaan suurin osa alan opiskelijoista työllistyy harjoittelun kautta.

RPS Brewing Oy on uusi pienpanimo. Yrityksen nimi tulee englannin kielen sanoista ”rock, paper, scissors” eli tutusta kivi-paperi-sakset -pelistä. Panimo keskittyy ensin kotimaan markkinoille, mutta myöhemmin on tarkoitus laajentua kansainvälisille vesille.

Teksti: Jouni Vornanen
Kuvateksti: Toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen (vas.) ja Markus Rantsi löysivät yhteisen sävelen harjoittelun aikana.
Kuva: RPS Brewing Oy

FAKTA
* Harjoittelussa opiskelijat saavat oman alansa työkokemusta: hyötyä niin yritykselle kuin opiskelijalle.
* Harjoittelun kesto vaihtelee koulutusaloittain. Keskimäärin harjoittelu vastaa viiden kuukauden täyspäiväistä työskentelyä.
* Harjoittelija voi osallistua hyvin eri tyyppisiin työ- ja kehittämistehtäviin.
* Harjoittelu voi olla palkallista tai palkatonta, josta työnantaja ja opiskelija sopivat keskenään.

Ota yhteyttä:

palvelut@savonia.fi, puh. 044-785 6910

http://portal.savonia.fi/amk/fi/palvelut-yrityksille