Opiskelijatöihin.fi

Onnistumisia

Juho Nissinen valmentautuu Simetek Oy:ssä maailmanmestaruuskilpailuun

Kirjoitettu: 8.8.2017 15:20


Leppävirtalainen Juho Nissinen osallistuu lokakuussa 2017 World Skills maailmanmestaruuskilpailuun Abu Dhabissa. Savon ammatti- ja aikuisopistossa levy- ja hitsausalan ammattitutkintoa suorittava Juho on treenannut kilpailua varten tähän mennessä lähinnä koululla.

Taitaja-kilpailuun 2016 sm- mitalisti osallistui tänä vuonna tekemällä näytöstyön. Harjoituksen perässä on reissattu ainakin Englantiin ja Venäjälle, kyseisten maiden World Skills karsintakilpailuihin. Neuvonantajana koululla on käynyt mm. vuonna 2013 kolmanneksi Leipzigissa pidetyissä ammattiopiskelijoiden World Skills-maailmanmestaruuskilpailussa sijoittunut Joonas Innanen.

 

Harjoittelua työpaikalla

Siilinjärveläisessä Simetek Works Oy:ssä on ollut harjoittelemassa kilpailijoita aiemminkin. Juho Nissisen ensimmäinen harjoitusjakso kesti kaksi viikkoa ja lisää on luvassa. Pääsimme vasta alkuun ja tästä vaativuustaso vaan kasvaa. Meille yhteistyö koulun kanssa on antoisaa, eikä tämä vaadi juuri järjestelyjä, täällä tehdään ihan oikeita asiakastöitä, kertoo Simetek Works Oy:n tekninen johtaja Jouni Partanen. Tämä on hyvä mahdollisuus myös työvoiman rekrytointiin, yleensä kilpailijat ovat jääneet meille töihin. Juhon hitsaustaito ja tarkkuus on kyllä selkeä vahvuus, Partanen jatkaa.

Kilpailijaa työpaikalla harjoittelussa oikeat asiakastyöt motivoivat, on hienoa nähdä, että työ oikeasti tulee käyttöön. Työpaikalla on otettu harjoittelija hienosti vastaan ja konkareilta tarttuu monenlaista käytännön oppia. Juhon taidot ja asenne tekivät yrityksessä sen verran kovan vaikutuksen, että työsopimus on kirjoitettu. Harjoittelu toteutuu kilpailuun asti töissä ja koulussa. Nyt täytyy alkaa katselemaan asuntoa lähempänä työpaikkaa, myhäilee Juho tyytyväisenä työpaikastaan.