Opiskelijatöihin.fi

Muotoilija (AMK)

Sukupuoli
Nainen

Ikä
21 vuotta

Oppilaitos
Savonia-ammattikorkeakoulu

Aloitusvuosi
2019

Koulutusala/laitos
Savonia-ammattikorkeakoulu, Muotoilu, päivätoteutus

Suuntautuminen/erikoistuminen
Muotoilija (AMK)

Haettavat toimialat

Kulttuuri ja taide

Haettavat alueet

Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo, Iisalmi, Juankoski, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Maaninka, Nilsiä, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Haettavat työn luonteet

Harjoittelu, Opinnäytetyö, Kokopäivätyö

Koulutus
 • Muuramen lukio, Ylioppilastutkinto, Ylioppilastutkinto, valmistunut K2019
Työkokemus
 • Call To Action oy, Kuopio, 21.5.2021 - 13.8.2021, Harjoittelija, mainostoimistopalvelut. Suoritin 10 viikkoa kestävän muotoilualan harjoittelunmarkkinointitoimisto Call to Actionilla Kuopiossa. Päätehtäviini kuuluigraafiseen suunnitteluun ja muihin visuaalisiin suunnittelutöihinliittyvät tehtävät. Työ vaati luovuutta ja aikatauluttamista.
 • S-market, Korpilahti, Osuuskauppa Keskimaa, 29.4.2019 - 18.8.2019, Toimin monipuolisissa kaupan tehtävissä. Päätehtäväni oli kuitenkin olla myyjänä kassalla. Työhön sisältyi myös lyhyt koulutus. Työ vaati asiakaspalvelutaitoja ja fyysistä kuntoa.
Suosittelijat
 • Call To Action oy, Aki Karkulahti, CEO
 • S-market, Korpilahti, Johanna Kupari, marketpäällikkö
Kielitaito
 • Suomi, Äidinkieli
 • Englanti, Kiitettävä
 • Ruotsi, Hyvä
 • Ranska, Tyydyttävä
Erityisosaaminen

Tietotekninen osaaminen
Muotoilun opintoni keskittyvät teolliseen muotoiluun ja palvelumuotoilussa etenkin graafiseen suunnitteluun. Tässä vaiheessa opintoja koen teolliseen muotoiluun liittyvät työnkuvat, kuten 3D mallintamisen ja konseptimuotoilun, sekä graafisen muotoilun ja kuvallisen ilmaisun vahvuutenani. rnrnMinulle hyvin tuttuja ja opinnoissani lähes päivittäin käyttämiäni työvälineitä ovat Adoben Creative Cloud -ohjelmat, kuten Photoshop, Illustrator ja XD. Hallitsen ne jo hyvin ja osaamistani olen kehittänyt myös vapaa-ajalla. Minulle on myös kertynyt opintojeni kautta kokemusta 3D-mallinnusohjelmista (Rhinoceros, Solidworks) sekä esimerkiksi Wordpress-osaamista. Linkkaan tänne vielä nettisivuportfolioni, josta osaamiseni selviää tarkemmin.

Ammatillinen osaaminen
Tässä vaiheessa opintojani olen jo päässyt kokemaan hieman muotoilualan työtehtäviä ja työelämää. Kesällä 2021 olin Kuopiossa Call To Actionilla 10 viikon kestoisessa työharjoittelussa. Siinä työnkuvaani kuuluivat graafiseen suunnitteluun liittyvät työtehtävät ja muut mainostoimistopalveluihin liittyvät tehtävät. Olen osallistunut kursseilla myös asiakasprojekteihin, joissa on kuunneltu asiakkaiden toiveita ja joissa olen päässyt esittämään luomuksiani heidän toiveidensa perusteella. Nämä projektit ovat olleet ryhmätöitä ja kehittäneet minua tiimityöskentelijänä. Myös aiempi kokemus S-marketissa asiakaspalvelijana on kasvattanut huomattavasti asiakaspalvelutaitojani. Nämä kokemukset ovat kehittäneet minua muotoilijana, ja niistä on varmasti hyötyä myös tulevaan.rnrnLisäksi: B-ajokortti, hygieniapassi, työturvallisuus opinnoissa

Vapaa teksti
Muotoilu kiinnostaa minua erityisesti sen takia, että ala on luova sekä kulttuurillinen. Alalla saan käyttää omia taitojani vapaasti ja oppia uutta päivittäin. Unelmia ja tavoitteita elämässäni olisi päästä työskentelemään teollisena tai palvelumuotoilijana Suomessa, sekä ehkä joskus myös kansainvälistyä ja työskennellä ulkomailla. Opinnoissani suurin kiinnostuksen kohteeni tällä hetkellä on teollinen muotoilu. Nautin erityisesti 3D-mallintamisesta, piirtämisestä ja valokuvaamisesta.

Osaaminen verkossa: https://kaisamaenpaa.myportfolio.com/

Ota yhteyttä
Virheitä  Saat sähköpostiisi kopion opiskelijalle lähettämästäsi viestistä.

  Käyttäjän tarkistus