Opiskelijatöihin.fi

Kuopion kaupunki

Työn luonne
Opinnäytetyö

Työn kesto
1 - 3 kk

Työ alkaa
8/2024

Palkkaus
1500€

Haku päättyy
11.8.2024

Työpaikan lähiosoite
Suokatu 42 70110, Kuopio

Lisätietoja antaa
Timo Heiskanen, p. 044 718 5426, timo.heiskanen (at) kuopio.fi

Huollossa olevien Vilkku-fillareiden automatisoitu piilottaminen asiakassovelluksessa

Työtehtävän kuvaus Kuopion kaupunkialueella on käytössä Freebike-yrityksen toimittamia sähköavusteisia kaupunkipyöriä. Pyörien huollosta vastaa paikallinen yksityinen operaattori. Pyörän havaitessa esim. virransyöttöön tai moottorin toimintaan liittyvän vian, se kytkeytyy vikatilaan, jonka muuttamiseen vaaditaan huoltohenkilöstöä ja yleensä pyörän siirtämistä huoltotoimipisteelle. Huoltoon siirretyt pyörät saattavat kuitenkin toisinaan näkyä lainaukseen käytettävän sovelluksen kartalla virheellisesti käytettävissä olevina pyörinä.

Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää kaupungille automaattinen ratkaisu huollettavien pyörien tilatiedon tarkistamiseksi ja pitämiseksi huoltotilassa, kunnes pyörä on vapautettu huollosta. Tämä työ on jatkoa aiemmalle opinnäytetyölle, jossa luotiin ratkaisu pyörien lähes reaaliaikaisen sijainnin ja tilatiedon siirtoon Kuopion älykaupunkialusta Datajalostamoon. Työssä voi hyödyntää myös esim. geofencing-rajausta sekä Freebiken tarjoamaa OpenAPI-rajapintaa. Tekijäksi sopii esim. tietotekniikan insinööriopiskelija, jolla on vahvaa osaamista C++ -ohjelmoinnista. Työtä varten on myös hyvä tuntea Datajalostamon toteuttamisessa käytettyjen avoimen lähdekoodin FIWARE-alustan ja Orion NGSIv2 -rajapinnan toimintaa sekä OpenAPI-spesifikaatiota.

Työ voidaan aloittaa heti sopivan hakijan löydyttyä. Loma-aikaan heinäkuussa emme valitettavasti pysty vastaamaan tiedusteluihin. Ratkaisu on tarkoitus ottaa käyttöön syyskuun 2024 lopussa. Opinnäytetyöstä maksetaan kertakorvaus 1500€.

Lisätietoja aiheesta antavat liikennetietoinsinööri Timo Heiskanen (p. 044 718 5426, timo.heiskanen (at) kuopio.fi) sekä joukkoliikenteen kehittämispäällikkö Jouni Huhtinen (p. 044 718 5327, jouni.huhtinen (at) kuopio.fi).
Www

https://kaupunkipyorat.kuopio.fi/

Jaa ilmoitus