Opiskelijatöihin.fi

aTalent

HUOM!
Ilmoituksen haku on päättynyt 23.5.2022

Työn luonne
Kokoaikatyö

Työn kesto
Yli 12 kk

Työ alkaa
Syksy 2022

Palkkaus
pohja + provisio, ei palkkakattoa

Haku päättyy
23.5.2022

Työpaikan lähiosoite
Salomonkatu 17B 00100, Helsinki

Lisätietoja antaa
Laura Seppä, 040 557 93 89, laura.seppa@atalent.fi

Account Manager

Työtehtävän kuvaus Työsopimuksen tyyppi: Vakituinen, kokoaikainen
Sijainti: Kamppi, Helsinki
Haun deadline: 23.05.2022

aTalent on kaupallisiin, insinööri- ja teknologia-alan toimialoihin erikoistunut rekrytointiyritys, jolla on yli 15 vuoden kokemus rekrytointipalveluista sekä mahtavat asiakkaat tunnetuimmista startupeista isoihin pörssiyhtiöihin ja pienempiin asiantuntijayrityksiin. Meille tärkeää on laadukas työ sekä työnhakijoiden että työnantajien suuntaan pitäen samalla huolta siitä, että omalla henkilöstöllämme on kivaa töissä ja toimimme vahvalla eettisellä arvopohjalla. Meillä työtä tehdään pilke silmäkulmassa ja tulosta tehdään kunnianhimoisesti, mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

Etsimme myyntitiimiimme kahta uutta Account Manageria konsultatiivisen myynnin ja asiakkuushallinnan tehtäviin aloittamaan elo-syyskuussa! Myyntitiimimme koostuu jo 13 tuloksentekijästä ja nyt kaipaamme lisävahvistusta Tomin tiimiin.

Millaista myynti on aTalentilla?:

Account Managerina vastaat uusasiakashankinnasta, olemassa olevien asiakkuuksien kehittämisestä sekä asiakkaiden konsultoinnista ja sparrauksesta. Työnkuva kattaa koko myyntiprosessin alusta loppuun: prospektoit asiakkaita, sovit tapaamisia, tapaat asiakkaita aktiivisesti sekä varmistat, että asiakkaille tehdyt lupaukset täytetään. Lisäksi teet tiivistä yhteistyötä sisäisesti aTalentin rekrytoijien kanssa ja pidät asiakasprojektien langat käsissäsi. Työnkuvasi ei rajoitu vain asiakkaiden kontaktoimiseen, vaan pääset ideoimaan asiakkaillemme rekrytointi- , HR- ja Employer branding -ratkaisuja yhdessä muiden asiantuntijoidemme kanssa. Osaamisen ja kokemuksen karttuessa pääset oppimaan lisää asiakkuuksien hoidosta sekä pitkän asiakasyhteistyön saloista.

Asiakastyön lisäksi pääset mukaan kehittämään palveluitamme ja myyntiprosessiamme: käytännössä tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi myyntiprosessin tehokkuuden tarkastelua tai aTalentin strategiatyöhön osallistumista. Emme ajattele “näin on aina tehty”, vaan olemme valmiita kuuntelemaan ideoita laatikon ulkopuolelta - olit sitten kokeneempi kehäkettu tai nälkäinen keltanokka. Me aTalentilla luotamme työntekijöihimme ja uskomme heidän potentiaaliinsa. Jotta onnistut työssäsi, saat kaikki tarvitsemasi työkalut ja kattavan perehdytyksen työtehtäviin sekä selkeät, saavutettavat tavoitteet. Ennen tositoimiin hyppäämistä pääset tutustumaan myyntiprosessin eri vaiheisiin ja sparrailemaan kokeneiden Account Managereiden kanssa. Ylläpidämme myyntitiimin osaamista treenaamalla yhdessä tapaamisia muutaman kerran kuukaudessa ja jaamme aktiivisesti tietoa sekä parhaita käytänteitä.

Sujahdat mukaan porukkaan, jos sinulla on...
- Mieluiten aikaisempaa kokemusta B2B-myynnistä sekä halua menestyä ja kehittyä myynnin parissa, mutta voit vakuuttaa meidät myös B2C-myyntikokemuksellasi
- Tavoitteellista, rohkeaa ja periksiantamatonta asennetta sekä liiketoimintaymmärrystä
- Sosiaalista pelisilmää ja itseohjautuva työskentelyote
- Sujuva suomen ja englannin kielen taito
- Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto (AMK tai yo)

Innostut meistä, koska tarjoamme sinulle..
- Kannustavan palkkamallin: pohja + provisio, ei palkkakattoa. Ensimmäiseltä kuudelta kuukaudelta maksamme korotettua takuupalkkaa, että pääset varmasti vauhtiin.
- Matalan hierarkian, jossa johtamistapa on ennen kaikkea coachaava ja luottava: saat tukea, apua ja kannustusta, silloin kun sitä tarvitset!
- Kasvuympäristön, jossa pääset kehittymään rekrytointialan B2B-myynnin ammattilaiseksi ja oppimaan monipuolisesti erilaisista toimialoista ja yrityksistä. Lisäksi järjestämme koko henkilökunnalle ulkopuolisia asiantuntijapuheenvuoroja ja pikakoulutuksia vaihtuvista aiheista oman osaamisen ylläpitämiseksi.
- Kivaa yhdessä tekemistä myös työaikojen ulkopuolella: viimeisimpänä suosiossa ovat olleet Trib3n HIIT-treenit, kisastudiot, ravintola-excursiot sekä erilaiset pelailut etä- ja liveafterien merkeissä vappu- ja alumnijuhlia unohtamatta!
- Loistavat etätyömahdollisuudet: töitä tehdään tehokkaasti siellä, missä se sinulle parhaiten sopii (huomioithan kuitenkin, että suuri osa asiakkaistamme sijaitsee pääkaupunkiseudulla, ja joskus asiakkaamme toivovat tapaamista kasvokkain toimistotiloissa)
- Työskentelytilat erinomaisella sijainnilla keskellä Kamppia Autotalon ylimmässä kerroksessa, josta löytyy merinäköalan lisäksi välipalatarjoilu.
- Merkityksellisen työn, jossa sinulla on mahdollisuus konkreettisesti vaikuttaa ammattilaisten työllistymiseen ja asiakasyritystemme menestykseen oikeiden rekrytointien kautta
- Kannustavan ja positiivisen työyhteisön, jossa jokainen saa olla oma itsensä

Oletko valmis haasteeseen? Lähetä CV:si ja halutessasi lyhyt motivaatioviesti tehtävään liittyen pdf-muodossa viimeistään maanantaina 23.5.2022 rekrytointijärjestelmämme kautta täältä: https://emp.jobylon.com/applications/jobs/130338/create/. Emme vastaanota hakudokumentteja sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset. Käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä ja saatamme edetä rekrytointiprosessissa jo hakuajalla.

Jäitkö vielä miettimään? Lisätietoja antaa Sales Director Kaisu Korolainen (050 512 71 01, kaisu.korolainen(at)atalent.fi) maanantaina 16.5 klo 14-15 sekä Team Lead, Senior Account Manager Tomi Paatsalo (050 431 28 28, tomi.paatsalo(at)atalent.fi) torstaina 19.5 klo 10.30-11.30. Lisäksi lisätietoja saat Talent Acquisition Specialist Laura Sepältä (04 557 93 89, laura.seppa(at)atalent.fi).
Www

Jaa ilmoitus