Opiskelijatöihin.fi

Parasta Lapsille ry

HUOM!
Ilmoituksen haku on päättynyt 1.8.2022

Työn luonne
Harjoittelu

Työn kesto
Alle 11 pv

Työ alkaa
useita

Palkkaus
Palkaton

Haku päättyy
1.8.2022

Työpaikan lähiosoite
Vilppulantie 2 00700, Helsinki

Lisätietoja antaa
Christina Nenonen p./whatsapp 050 407 8784

Vapaaehtoinen kesäleiriohjaaja

Työtehtävän kuvaus Parasta Lapsille ry etsii harjoittelijoita ja vapaaehtoistoiminnan kurssia suorittavia opiskelijoita kesän lasten ja lapsiperheiden leireille. Toiminnassamme on mahdollista suorittaa projekti- ja opinnäytetyö. Emme maksa harjoittelusta palkkaa, mutta valmistuneen opiskelijan on mahdollista työllistyä järjestössämme.

Parasta Lapsille ry:n ennaltaehkäisevän lastensuojelutyön, lasten ja perheiden leirejä toteutetaan valtakunnallisesti. Leirikeskuksemme sijaitsevat mm. Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Leirien ohjaajina toimivat vapaaehtoiset, tehtävään koulutetut, moninaiset, eri-ikäiset ja -taustaiset ohjaajat, joita toiminnassa tukee palkattu työntekijä. Toiminta Parasta Lapsille -järjestössä sopii erityisen hyvin sosiaali-, kasvatus- ja liikunta-alan opiskelijoille tai valmistuneille, mutta myös muille lasten parissa leirillä työskentelystä kiinnostuneille.

Opiskelijana kesäleirillä toimit ryhmän ja yksilön ohjaajana, suunnittelet ja toteutat ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja johtavan leiriohjaajan kanssa, luot lapsille/lapsiperheille iloa yhteisen tekemisen parissa sekä edesautat omalla toiminnallasi ryhmäytymisprosessia ja kaverisuhteiden syntymistä. Pääset toimimaan lasten/lapsiperheiden parissa myös ympäröivässä leirikeskuksen lähiluonnossa.

Leirillä tutustutaan, ryhmäydytään, jutellaan, leikitään, liikutaan, pelataan, rauhoitutaan, ulkoillaan, luetaan satuja ja askarrellaan. Luonto antaa myös virikkeitä toiminnalle. Lapset ja vanhemmat saavat toivoa ohjelmaa ja ohjaajana voit kertoa leiriä suunniteltaessa, mitä sinä haluaisit leirillä ohjata. Leireillä pääset hyödyntämään omia vahvuuksiasi ja oppimaan uutta!

Lapselle olet lastenleirillä turvallinen ja luotettava ohjaaja, jonka puoleen voi kääntyä, jos esimerkiksi koti-ikävä yllättää. Tärkeintä on, että nautit lasten parissa toimimisesta ja leireistä, ymmärrät leiritoiminnan luonteen ja pysyt kärsivällisenä myös nopeasti muuttuvissa tilanteissa, joita kohtaat lapsiryhmän ohjaajana.

Monikulttuurisilla perheiden leireillä ohjaat eri-ikäisiä vanhempia ja lapsia. Leirillä on tärkeää kunnioittaa vanhemman tapaa olla vanhempi sekä toimia yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti kaikkia osallistujia kohtaan. Leirillä tärkeää on myös vertaisuus: vanhemmat pääsevät tapaamaan ja kommunikoimaan toisten vanhempien kanssa.

Opiskelija osallistuu leirille riippuen aikatauluista, harjoittelussa suoritettavista tunneista, harjoittelun tavoitteista ja omista kiinnostuksen kohteistaan. Voimme räätälöidä tilannekohtaisesti erilaisia tehtäviä, esimerkiksi viestintätehtäviä.

Leireille matkustat ilmaiseksi leiribussin kyydillä. Korvaamme muut mahdolliset matkakulut. Leirikeskuksissa on täysihoito (ruoka, majoitus ja liinavaatteet). Toiminnassamme pääset osallistumaan ilmaiseksi järjestämiimme koulutuksiin. Pyytäessäsi saat koulutuksiin ja leireille osallistumisesta todistuksen. Voit pyytää meiltä myös suositusta. Voit tutustua koulutuksiin tästä: https://parastalapsille.fi/ajankohtaista/tapahtumat

Ennen leiriä opiskelija osallistuu leirin suunnitteluun yhdessä ohjaajatiimin kanssa. Tarkistamme ohjaajien rikosrekisteriotteet ennen leiriä. Ohjauskielenä on suomi. Leirille ei voi ottaa mukaan omia lapsia.

Lue lisää:

Kesä 2022, leirejä kesä-elokuussa
Aikaa yhdessä – perheleirit: https://parastalapsille.fi/perheleirit
Aikaa ilolle – lastenleirit: https://parastalapsille.fi/leirit

Ilmoita kiinnostuksesi tästä ja otamme sinuun yhteyttä:
https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin, Christinaan p./whatsapp: 050 407 8784 tai sähköpostilla info@parastalapsille.fi

Tsekkaa tämä: https://parastalapsille.fi/vapaaehtoiseksi/tule_vapaaehtoiseksi

Voit seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa @parastalapsille (Instagram, Facebook ja Twitter)

Toivottavasti kuulemme juuri sinusta! :)
Www

http://parastalapsille.fi

Jaa ilmoitus